TR EN

Ferzan Özpetek Retrospektif

Hamam / The Turkish Bath

Türkiye, İspanya, İtalya / 1997 / DCP / Renkli /94’ / İtalyanca, Türkçe / Türkçe altyazılı

Ferzan Özpetek’in bol ödüllü ilk filmi Hamam, farklı ülkelerden iki insan arasında oluşan bağlar ve aşkın doğası üzerine dokunaklı bir yapım.

Yönetmen: Ferzan Özpetek
Senaryo: Stefano Tummolini, Ferzan Özpetek, Aldo Sambrell
Görüntü Yönetimi: Pasquale Mari
Kurgu: Mauro Bonanni
Müzik: Aldo De Scalzi, Pivio
Yapımcı: Marco Risi, Maurizio Tedesco
Oyuncular: Alessandro Gassman, Francesca d’Aloja, Carlo Cecchi, Halil Ergün, Şerif Sezer, Mehmet Günsür, Başak Köklükaya, Alberto Molinari, Zozo Toledo

 

Ferzan Özpetek’in bol ödüllü ilk filmi Hamam, farklı ülkelerden iki insan arasında oluşan bağlar ve aşkın doğası üzerine dokunaklı bir yapım. Hikâye, Francesco ve Marta adlarındaki İtalyan bir çiftin, bir Türk akrabalarının ölmesi üzerine Türkiye’ye gelmeleri ve kendilerine miras kalan hamamı satma girişimleri üzerinden ilerliyor. Farklı kültürlerin bir araya gelmesiyle yaşananlar ve Francesco’nun Türkiye’den birine âşık olması sonucu hamamın satışından vazgeçiliyor ve cümbüş tam da burada başlıyor.



Ödüller / Awards:

Antalya Film Festivali           – En İyi Film
                                             – En İyi Yönetmen
                                             – En İyi Müzik

Ankara Film Festivali – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ( Şerif Sezer )
                                                            – Umut Vadeden Erkek Oyuncu ( Mehmet Günsur )
                                                            – Umut Vadeden Kadın Oyuncu ) Başak Köklükaya )
İstanbul Film Festivali – En İyi Yönetmen

İtalya Altın Küre Ödülleri                – En İyi Senaryo

                                                       – En İyi İlk Film 

 

Ferzan Özpetek Filmografi:

2017 Napoli’nin Sırrı

2017 İstanbul Kırmızısı

2014 Kemerlerinizi Bağlayın

2012 Şahane Misafir

2010 Serseri Mayınlar

2008 Mükemmel Bir Gün

2007 Bir Ömür Yetmez

2005 Kutsal Yürek

2003 Karşı Pencere

2001 Cahil Periler

1999 Harem Suare

1997 Hamam

 

İstanbul Kırmızısı / Rosso İstanbul / Red Istanbul

Türkiye / 2017 / DCP / Renkli / 114’ / Türkçe / İngilizce altyazılı

İstanbul Kırmızısı, Ferzan Özpetek'in kendi romanından uyarladığı bir İstanbul hikâyesi.

Yönetmen: Ferzan Özpetek
Senaryo: Ferzan Özpetek, Gianni Romoli, Valia Santella
Görüntü Yönetimi: Gian Filippo Corticelli
Kurgu: Patrizio Marone
Müzik: Giuliano Taviani, Carmelo Travia
Yapımcı: R&C Produzioni, BKM, Imaj, Rai Cinema
Oyuncular: Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsür, Nejat İşler, Çiğdem Selışık Onat, Serra Yılmaz, Zerrin Tekindor, Selim Bayraktar, Reha Özcan, Ayten Gökçer, İpek Bilgin, Şerif Sezer, Nergis Öztürk, Rıza Kocaoğlu, Cemre Ebuzziya, Yelin Bilgin

Ferzan Özpetek’in aynı adlı kendi romanından uyarladığı İstanbul Kırmızısı, uzun süredir yurt dışında yaşayan yazar-editör Orhan Şahin’in, arkadaşı olan ünlü yönetmen Deniz Soysal’ın kitabı üzerinde çalışmak için İstanbul’a gelişiyle başlıyor. Deniz geniş ailesiyle birlikte boğazda bir yalıda yaşamaktadır. Orhan, İstanbul’a ayak basar basmaz Deniz’in karmakarışık dünyasıyla tanışır. Bir yandan da yıllar sonra döndüğü İstanbul’da bazı duyguları yeniden yaşayacaktır…

Cebimdeki Yabancı / Stranger in My Pocket

Türkiye / 2018 / DCP/ Renkli / 96’ / Türkçe / İngilizce altyazılı

Serra Yılmaz’ın ilk yönetmenlik denemesi olan Cebimdeki Yabancı, büyük yankı uyandıran Perfetti Sconosciuti filminin Türkiye uyarlaması.

Yönetmen: Serra Yılmaz
Senaryo: Murat Dişli
Görüntü Yönetimi: Gian Filippo Corticelli
Kurgu: Erhan Acar
Müzik: Mithat Can Özer
Yapımcı: Necati Akpınar, Ferzan Özpetek
Oyuncular: Belçim Bilgin, Buğra Gürsoy, Çağlar Çorumlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu, Şükrü Özyıldız 

 

Ferzan Özpetek’in yapımcısı olduğu ve pek çok filmde beraber çalıştığı Serra Yılmaz’ın ilk yönetmenlik denemesi olan Cebimdeki Yabancı, büyük yankı uyandıran ve pek çok ülke tarafından uyarlanan Perfetti Sconosciuti filminin Türkiye uyarlaması. Yedi arkadaşın bir akşam yemeğinde bir araya gelmeleri ve telefonlarına gelen her şeyi sesli olarak okuma oyunu oynamalarıyla başlayan hikâye; arkadaşlık, sırlar, toplumsal baskı ve güven konularına hem mizahi hem de sert bir bakış atıyor.