TR EN

Galalar

AÇILIŞ FİLMİ: Bırakma Beni / Never Leave Me

Türkiye, Bosna Hersek / 2017 / DCP / Renkli / 97’ / Arapça / İngilizce ve Türkçe altyazılı

Bırakma Beni, yaşadıkları yetimhaneden ayrılıp yeni bir hayat kurma arzusuyla yanıp tutuşan üç küçük Suriyeli mültecinin hikâyesi.

Yönetmen: Aida Begić
Senaryo: Aida Begić
Görüntü Yönetmeni: Erol Zubčević
Kurgu: Redžinald Šimek
Yapımcı: Aida Begić, Adis Đapo
Oyuncular: İsa Demlakhi, Ahmad Husrom, Motaz Faez Basha, Carole Abboud, Tuka Na’al, Mehmet Usta, Ossama Mahmud Himeli, Nisreen Faour, Rabiya Gezmiş
Bırakma Beni, yaşadıkları yetimhaneden ayrılıp yeni bir hayat kurma arzusuyla yanıp tutuşan üç küçük Suriyeli mültecinin hikâyesi. Bu sebeple para biriktirmek için İsa, Ahmad ve Motaz tarihi Balıklıgöl’ün ziyaretçilere kâğıt mendil satmaya başlarlar. İlkin her şey yolundadır ama İsa’nın borçlu olduğu Karaca adlı serseri başlarını belaya sokacaktır… Filmlerinde zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan çocukları sıkça konu edinen Aida Begić, çaresizliğin tam ortasındaki çarelere işaret ettiği yeni filmiyle karşımızda.

 

Aida Begić​ - Filmografi

2012 Children of Sarajevo

2008 Snow               

KAPANIŞ FİLMİ: Loving Vincent

İngiltere, Polonya / 2017 / DCP / Renkli / 95’ / İngilizce / Türkçe Altyazılı

Loving Vincent’ta, yaşamış en ünlü ressamlardan biri olan Vincent Van Gogh’un tutkulu ve talihsiz hayat hikâyesiyle gizemli ölümü anlatılıyor.

Yönetmen: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Senaryo: Dorota Kobiela, Hugh Welchman, Jacek Dehnel

Görüntü Yönetmeni: Tristan Oliver, Lukasz Zal

Müzik: Clint Mansell

Kurgu: Dorota Kobiela, Justyna Wierszynska                 

Yapımcılar: Hugh Welchman, Sean Bobbitt, Ivan Mactaggart

Oyuncular: Saoirse Ronan, Jerome Flynn, Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Douglas Booth, Chris O'Dowd

Loving Vincent’ta, yaşamış en ünlü ressamlardan biri olan Vincent Van Gogh’un tutkulu ve talihsiz hayat hikâyesiyle gizemli ölümü anlatılıyor. Gerçek oyuncularla yapılan çekimlerin ardından, filmde yer alan 65.000 karenin her biri, Polonya ve Yunanistan’daki stüdyolara seyahat eden 125 profesyonel yağlı boya ressamı tarafından çizildi. Loving Vincent, resim ve sinema sanatlarının benzersiz bir buluşması.

 

Ödüller                                                                             

2017 Şanghay Uluslararası Film Festivali – En İyi Animasyon

2017 Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali – İzleyici Ödülü  

BONUS FİLM: Umudun Öteki Yüzü / The Other Side of Hope

Finlandiya / 2017 / DCP / Renkli / 98’ / Fince, İngilizce, Arapça / İngilizce ve Türkçe altyazılı

Usta yönetmen Kaurismaki, bu filminde hayatları kesişen iki insan üzerinden mülteci meselesini ele alıyor.

Yönetmen: Aki Kaurismaki
Senaryo: Aki Kaurismaki
Görüntü Yönetimi: Timo Salminen
Kurgu: Samu Heikkila
Müzik: Petri Majuri, Tero Malmberg, Jyri Riikonen
Yapımcı: Aki Kaurismaki, Sputnik Oy
Oyuncular: Dome Karukoski, Ville Virtanen, Kati Outinen, Sakari Kuosmanen, Tommi Korpela, Sherwan Haji
Usta yönetmen Kaurismaki, bu filminde hayatları kesişen iki insan üzerinden mülteci meselesini ele alıyor. Bunu yaparken de ırkçılık başta olmak üzere bütün dertlerini perdeye yansıtıyor. Restoran sahibi Wikström ve Finlandiya’ya göç eden Suriyeli Khaled’in kurdukları iletişim dünyanın güneşli tarafını göstermesi midir? Yoksa kaderin sürüklediği yeni bir hüzün hikâyesi mi?  Zira uçuruma doğru sürüklenen hayatlar için her iki ihtimal de yakındır.

 

Aki Kaurismaki - Filmografi

2011 Le Havre

2006 Laitakaupungin valot

2002 Mies vailla menneisyyttä

1999 Juha

1996 Kauas pilvet karkaavat (Drifting Clouds)

1994 Leningrad Cowboys Meet Moses

1994 Pidä huivista kiinni, Tatjana (Take Care of Your Scarf, Tatiana)

1992 Boheemielämää (La vie de bohème)

1990 I Hired a Contract Killer

1990 Tulitikkutehtaan tyttö (Kibritçi Kız)

1989 Leningrad Cowboys Go America

1989 Likaiset kädet (Les mains sales)

1988 Ariel

1987 Hamlet liikemaailmassa (Hamlet Goes Business)

1986 Varjoja paratiisissa (Shadows in Paradise)

1985 Calamari Union

1983 Rikos ja rangaistus 

 

Ödüller

Berlin Film Festivali – “Gümüş Aslan” En İyi Yönetmen

Münih Film Festivali – Uluslararası En İyi Yönetmen

San Sebastian Uluslararası Film Festivali – FIPRESCI

Sydney Film Festivali – En İyi Film 

BONUS FİLM: Küçük Umut Limanı / Little Harbour

Slovakya, Çek Cumhuriyeti / 2017 / DCP / Renkli / 90’ / Çekce, Slovakça / İngilizce ve Türkçe altyazılı

Aile olmak, annelik ve çocukların dünyasına dair duygusal bir film.

Yönetmen: Iveta Grofova
Senaryo: Iveta Grofova, Marek Lescak
Görüntü Yönetmeni: Denisa Buranova
Kurgu: Anton Fabian, Tono Fabian
Müzik: Matej Hlavac
Yapımcı: Iveta Grofova, Katarina Krnacova
Oyuncular: Vanessa Szamuhelova, Matus Bacisin, Katarina Kamencova, Johana Tesarova

Jarka annesiyle birlikte yaşayan ama henüz anneliğe hazır olmayan bir kadındır. Zamanının çoğunu yalnız başına geçirir. Hayat onu sevgiye ve eksiksiz bir aile kurmaya yönelik açlığından dolayı iki bebeğe “annelik” etmeye sürükler. Aile olmak, annelik ve çocukların dünyasına dair duygusal bir film.

 

Iveta Grofova - Filmografi

2014  Slovensko 2.0

2012 Az Do Mesta Az

 

Ödüller

Berlin Film Festivali – Generation Kplus, En İyi Çocuk Filmi
Neisse Film Festivali – En İyi Oyunculuk (Vanessa Szamuhelova)
Zlin Film Festivali – En İyi Çocuk Oyuncu Performansı (Vanessa Szamuhelova)