TR EN

Kapanış Filmi

Don Kişot’u Öldüren Adam / The Man Who Killed Don Quixote

İspanya, Fransa, Belçika, Portekiz / 2018 / DCP / Renkli / 132’ / İngilizce / Türkçe Altyazılı

Düşsel sinemanın efsane ismi Terry Gilliam’ın uzun yıllardır çeşitli talihsizlikler sonucu tamamlayamadığı Don Kişot'u Öldüren Adam sonunda seyirciyle buluşmaya hazır!

Yönetmen: Terry Gilliam

Senaryo: Terry Gilliam, Tony Grisoni

Görüntü Yönetimi: Nicola Pecorini

Kurgu: Teresa Font, Lesley Walker

Müzik: Roque Baños

Yapımcılar: Memento Film Productions, Morena Films, Lucky Red

Oyuncular: Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko, Joana Ribeiro

 

Düşsel sinemanın efsane ismi Terry Gilliam’ın uzun yıllardır çeşitli talihsizlikler sonucu tamamlayamadığı Don Kişot'u Öldüren Adam sonunda seyirciyle buluşmaya hazır! Don Kişot olduğuna ikna olmuş yaşlı ve sanrılı bir adam, reklam müdürü Toby'nin de Sancho Panza olduğuna inanır. İkili, modern 21. yüzyıl Londra’sı ve büyülü 17. yüzyıl La Mancha’sı arasında rüya ve gerçeklerin birbirine karıştığı tuhaf mı tuhaf bir yolculuğa çıkarlar.

 

Terry Gilliam Filmografi:

2013 The Zero Theorem

2011 The Wholly Family

2009 Dr. Parnassus

2005 The Brothers Grimm

2005 Tideland

1998 Fear and Loathing in Las Vegas

1995 Twelve Monkeys

1991 The Fisher King

1988 The Adventures of Baron Munchausen

1985 Brazil

1983 Monthy Python's The Meaning of Life

1981 Time Bandits

1977 Jabberwocky

1975 Monty Python Ve Kutsal Kase (Monty Python and The Holly Grail)